Київміськрада відмовилась продавати 25% "Хрещатика"

Четвер, 31 березня 2011, 19:47

Київська міська рада на засіданні в четвер затвердила права приватизації на 2011-2012 роки, виключивши з нього пакет акцій у розмірі 24,525% ПАТ КБ "Хрещатик".

Крім того, спочатку в програму приватизації були включені, однак Київрада не підтримала такої пропозиції, пакети акцій ЗАТ "Київспецтранс" - 25,99% і ВАТ "Метровагонсервіс" - 51% акцій, передає "Інтерфакс-Україна".

У той же час, Київрада затвердила перелік пакетів акцій, які знаходяться у комунальній власності та підлягають приватизації, 9-ти підприємств.

Зокрема, це ВАТ "Завод Керамік" - 30%, ЗАТ "Старий Хрещатик" - 50% +1 акція, ЗАТ "Екотехпром" - 51%, СП "Інтро" - 31%, СП "Мрія-Даві -Дан" - 40%.

Реклама:

Також Київрада затвердила перелік акцій, які не підлягають продажу.

Серед них ЗАТ "Київенергохолдинг" - 61%, АТ ХК "Київміськбуд" - 80%, АК "Київводоканал" - 25,46%, ЗАТ "Київгаз" - 28,46%, ЗАТ "Хліб Києва" - 51 %.

Заступник голови КМДА Олександр Пузанов заявив, що вся програма приватизації спочатку передбачала, що в результаті її реалізації надходження до міського бюджету мають скласти 1,4 мільярда гривень однак у зв'язку з тим, що Київрада виключила пакети акцій банку "Хрещатик", а також "Київспецтрансу" і "Метровагонсервіс", плани надходжень до бюджету від приватизації можуть бути не виконані, підкреслив він.

Заступник голови КМДА нагадав, що в поточному році надходження до міського бюджету від приватизації заплановані в сумі 1,34 мільярда гривень.

За попередньою оцінкою, вартість пакету акцій банку "Хрещатик" становить близько 190 мільйонів гривень і надходження від його продажу планувалися в сумі 400 мільйонів гривень

 Крім того, планувалося отримати від продажу пакету "Київспецтрансу" близько 50 мільйонів гривень і "Метровагонсервіс" - 10 мільйонів гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: