Уряд домовився з власниками НПЗ більше переробляти нафти

Середа, 30 березня 2011, 15:32

Уряд i власники українських НПЗ у середу пiдписали меморандум про взаємне партнерство, що передбачає збiльшення переробки нафти НПЗ i надання державою необхiдних для цього умов.

Вiд Кабiнету мiнiстрiв документ пiдписав голова Мiненерговугiлля Юрiй Бойко, вiд нафтопереробникiв - голова НАК "Нафтогаз Україна" Євген Бакулiн, Вагiт Алекперов - "ЛУКОЙЛ", Герман Хан - "ТНК- ВР", Iгор Коломойський - "Нафтохiмiк Прикарпаття" та Павло Овчаренко - "Укртатнафта", повідомляє агентство "Інтерфакс Україна".

В обговореннi, що передувало пiдписанню змiн до документа прем'єр-мiнiстр Микола Азаров зазначив, що Україна хотiла б збiльшити частку вiтчизняних нафтопродуктiв на внутрiшньому ринку до 70%, частку iмпорту - до 30%.

При цьому вiн зазначив, що держава, за можливостi, сприятиме власникам нафтопереробних заводiв, i водночас очiкує вiд них вiдповiдних крокiв щодо вкладення iнвестицiй у модернiзацiю виробничих потужностей.

Реклама:

Азаров також спростував припущення одного з учасникiв пiдписання меморандуму Овчаренка щодо ймовiрностi повного закриття українського ринку для iмпорту нафтопродуктiв.

Нагадаємо, Уряд Росій підвищує з 1 квітня експортне мито на нафту на 16% - з 365 доларів за тонну до 423,7 доларів за тонну.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!