"Газпром" отримав нуль в рейтингу боротьби з корупцією

Четвер, 3 березня 2011, 18:45

Російський "Газпром" не набрав жодного пункту в рейтингу нафтогазових компаній, які розкривають інформацію про антикорупційні заходи.

Зокрема компанії Transparency International і Revenue Watch Institute підготували список з 44 найбільших нафтогазових компаній, показавши їх з точки зору розкриття інформації про доходи та про заходи боротьби з корупцією, повідомляє Reuters.

За даними дослідження, "Газпром", найбільший світовий виробник газу, опинився на самій нижній сходинці, набравши нуль зі 100 можливих відсотків.

У січні президент Росії Дмитро Медведєв визнав, що не домігся відчутних результатів у боротьбі з корумпованими чиновниками і не зможе впоратися з ними протягом свого президентського терміну.

Реклама:

"Газпром", який багато хто називає "державою в державі", опинився в підвалі рейтингу в колі інших компаній.

Крім російської монополії не повідомляють про боротьбу з корупцією GEPetrol - Екваторіальна Гвінея, NIOC - Іран, NNPC - Нігерія, Держнафтокомпанія Азербайджану - Socar, Songol - Ангола, Sonatrach - Алжир і SNPC - Конго.

На тлі "Газпрому" результати двох інших компаній з Росії, які потрапили в рейтинг, виглядають більш оптимістично.

Лукойл, найбільший у Росії приватний нафтопереробник, зміг набрати дев'ять відсотків, а державна "Роснафта" отримала 41% у ході опитування.

Також з'ясувалося, що в середньому у публічних компаній оцінка була вищою, ніж у непублічних.

Лідером же рейтингу стала британська BG.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!