Тігіпко клянеться, що уряд віддасть лікарняні до травня

Четвер, 3 березня 2011, 15:11

Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прогнозує виплату заборгованості за лікарняними до травня.

Про це він сказав журналістам, повідомляють "Українські новини".

"Фонд соціального страхування зараз почав все активно виплачувати за лікарняними, більше того, зараз нам вдалося із приблизно 700 млн. гривень заборгованості вийти на 409, якщо не помиляюся, мільйонів, тобто ми вже понад 250 млн. заборгованості погасили, тобто переконані, що місяць-два і ми все відпрацюємо", - сказав він.

Тігіпко зазначив, що проблеми з виплатою лікарняних виникли через збіг низки факторів, зокрема організаційних проблем роботи фонду, неефективного використання наявних у ньому коштів, а також зміни порядку виплат.

Реклама:

Разом з цим він зазначив, що найближчими днями буде призначено керівництво фонду, гроші на виплату лікарняних у ньому є.

Разом з цим віце-прем'єр також підкреслив необхідність контролю за справжністю і обґрунтованістю видачі лікарняних листів.

Як повідомлялося, 16 лютого перший заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Вадим Копилов пояснив затримку з виплатою лікарняних з початку 2010 року виявленням масових фактів видачі фіктивних лікарняних.

23 лютого Тігіпко заявив, що у зв'язку з набранням чинності деяких законодавчих актів змінився порядок виплати лікарняних.

Віце-прем'єр додав, що після цього трохи затяглося затвердження положень про виплату лікарняних, що призвело до виникнення труднощів з їх виплатами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!