У Коломойського не бояться претензій з боку інвесторів

Четвер, 3 березня 2011, 11:42

Голова правління Приватбанку Олександр Дубілет вважає, що інвестори не будуть мати претензій до банку через невиконання ним лютневого колл-опціону з єврооблігацій на 150 мільйонів доларів з погашення у 2016 році.

Про це він сказав в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Говорити про претензії неможливо, такі можливості були прописані в договорі. Якщо сторони виконують свої зобов'язання, то претензій апріорі бути не може. І потім, окрім договору, склалася певна практика", - заявив менеджер.

За його словами, така практика вже існує і на міжнародних ринках і в Україні. Першим, хто не реалізував опціон, тобто не викупив облігації, був Deutsche Bank - тим самим у 2008 році він змінив цю практику.

"В Україні ми також не були першими щодо відмови від опціону. До нас Укрексімбанк звернувся до Нацбанку, який, розглянувши ситуацію, не дав дозволу на зменшення субборгу. Те, що сталося у нас, - наслідки цієї ситуації", - відзначив Дубілет.

Глава правління підкреслив, що "Приватбанк" дотримується пунктів договору.

"Виконання опціону - це наше право, а не обов'язок. У Нацбанку розуміли це, коли писали лист, тому що, якщо б не виконувалися зобов'язання, інвестори прийшли б в НБУ, вимагаючи від нього самого погашення боргів", - додав він.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!