"Київ" не хоче зливатися з Укргазбанком

П'ятниця, 25 березня 2011, 12:03

Голова правління банку "Київ", 99,93% акцій якого після рекапіталізації належить державі, виступає проти можливого злиття з іншою рекапіталізованою фінустановою - "Укргазбанком".

"Я б дуже зважено підходив до прийняття таких рішень. Загальновідомо, що позитивний ефект від об'єднання досягається при злитті безпроблемних структур, причому в умовах зростаючого ринку, що динамічно розвивається. У нашому випадку відбудеться злиття різнорідних фінансових проблем двох структур, і що не менш важливо - управлінська і технологічна дезорганізація", - заявив Андрій Гриців, якого цитує прес-служба банку "Київ", передає DT.UA.

Він підкреслює, що у разі злиття виникнуть проблеми з вибору і переходу на єдину IT-технологію, операційні системи, бухоблік, комунікації і т.д. "В умовах згортання діяльності структур здійснити успішно такі процедури неможливо", - вважає голова правління "Києва".

В свою чергу він зазначає, що сьогодні і "Укргазбанком", і банком "Київ" проведена величезна робота по класифікації "проблемки", розроблені різні механізми повернення проблемних активів. "При злитті робота з проблемною заборгованістю знову загальмується, а напрацьовані механізми втратять свою актуальність", - нарікає банкір.

Реклама:

За словами керівника банку "Київ", останнім часом банк не відчуває істотних потреб у додатковому капіталі. "Банк бачить збільшення капіталу за рахунок повернення проблемних активів і реалізації основних засобів, які не використовуються в операційній діяльності", - зазначив Гриців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: