Азаров каже, що ціни на бензин змушують його бути жорстким

Середа, 23 березня 2011, 11:36

Уряд буде вимагати дотримання і стежити за виконанням домовленості з трейдерами за цінами на бензин.

Про це сказав прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє УНІАН.

Він підкреслив, що, незважаючи на досягнуті домовленості з приводу максимальних цін на бензин, на ринку нафтопродуктів мають місце факти завищення цін.

"У нас розмова буде жорсткий. Ніде в світі не існує таких націнок на паливо, як в Україні. Якщо трейдери вимагають європейських умов роботи - ми їх їм забезпечимо, і почнемо з приведення до відповідності європейським стандартам комерційної націнки", - сказав прем'єр.

Реклама:

Він зазначив, що в Європі націнка на тонну нафтопродуктів у 2010 році становила 140 доларів, у той час як в Україні - 177 доларів.

"Тобто запас прибутку для трейдерів - близько 1 гривні на літрі 95-го бензину. І не потрібно вводити в оману громадян, лякаючи їх зростанням світових цін на нафту. Не так вони виросли, як надприбутки недобросовісних торговців", - сказав Азаров.

Нагадаємо, 11 березня Експертно-аналітична група з питань стабільного функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості на нараді встановила верхню межу цінового коридору на бензин А-95 у розмірі 9,5 гривень за літр, на дизельне паливо - 9 гривень за літр.

Раніше максимальна рекомендована межа роздрібної ціни на А-95 і дизпаливо становила 8,76 гривень за літр і 8,33 гривні за літр відповідно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!