Азаров сподівається торгувати і з Європою, і з Митним союзом

Понеділок, 21 березня 2011, 17:07

Приєднання України до зони вiльної торгiвлi з Європейським союзом залежатиме вiд бiльшої гнучкостi та готовностi до компромiсiв країн ЄС.

Про це заявив прем'єр-мiнiстр Микола Азаров в iнтерв'ю австрiйському виданню Der Standard, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми пiдтримуємо лiбералiзацiю нашої зовнiшньої торгiвлi. Чим менше бар'єрiв у торгiвлi, тим краще працювати в глобалiзованому свiтi", - сказав вiн.

Водночас, глава уряду наголосив, що митний союз iз Росiєю i Казахстаном i зона вiльної торгiвлi з Європейським союзом не є взаємовиключними.

Реклама:

"Iснує безлiч прикладiв у свiтовiй практицi. Я нещодавно був у Туреччинi. Вона є членом митного союзу з ЄС, i це не заважає їм укладати з iншими країнами угоди про вiльну торгiвлю", - сказав Азаров.

Вiн також наголосив, що фахiвцi аналiзують ситуацiю, щоб надалi надати полiтичному керiвництву країни обґрунтованi пропозицiї.

"Наразi нiхто не говорить про вступ, тiльки думаємо про це. Ми проводимо з Європейським Союзом конкретнi переговори на найвищому рiвнi, а щодо Митного союзу - ще немає якихось обговорень, але це не означає, що ми не повиннi думати про цю iдею. Експерти мають дати свої оцiнки", - резюмував прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!