Янукович вимагає від Азарова позбутися баласту

Понеділок, 21 березня 2011, 17:01

Президент Віктор Янукович вимагає невідкладно затвердити нову державну програму приватизації, у якій врахувати активізацію цього процесу.

Про це він заявив під час засідання керуючої ради Комітету з економічних реформ, повідомляє агентство УНІАН.

За словами Януковича, приватизація не лише дозволить отримати додатковий ресурс для проведення реформ, але й принесе щорічно до державного бюджету десятки додаткових мільярдів гривень.

"Це інструмент підвищення ефективності роботи підприємств, зростання продуктивності праці і довготермінової ресурсної бази у вигляді додаткових податків", - зазначив він.

Реклама:

За даними Януковича, наразі у державній власності перебувають сотні збиткових підприємств.

"Я вимагаю визначити цей напрямок діяльності уряду пріоритетним. Нам необхідно позбутися цього баласту, Миколо Яновичу", - підкреслив президент, звертаючись до прем'єра Миколи Азарова.

При цьому він закликав високопосадовців "не розслаблятися", незважаючи на те, що формально план приватизації цього року виконано у зв'язку із продажем "Укртелекому".

"Я вважаю темпи реформ у сфері приватизації та управління державною власністю незадовільними. Застаріла законодавча база приватизації уже давно не відповідає потребам сьогодення", - зазначив президент.

"Тому я наполягаю на необхідності невідкладного затвердження нової державної програми приватизації та внесення відповідних змін до законодавства", - наголосив Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!