Компанія Ахметова судиться із "Запоріжсталлю"

Понеділок, 21 березня 2011, 15:22

Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат вимагає в суді від металургійного комбінату "Запоріжсталь" повернути заборгованість у сумі 147,08 млн. гривень.

Про це повідомляє агентство "Українські Новини" із посиланням на ухвалу Господарського суду Донецької області від 1 березня.

Суд прийняв позовну заяву ІнГЗК до розгляду і порушив провадження у справі.

ІнГЗК вимагає повернення заборгованості в розмірі 142,246 млн. гривень, пені в розмірі 1,293 млн. гривень, 3% річних, нарахованих на суму несвоєчасно сплаченої заборгованості, у розмірі 0,254 млн. гривень, а також 3,287 млн. гривень боргу внаслідок інфляційних процесів.

Реклама:

Розгляд справи призначений на 23 березня.

ІнГЗК - найбільший виробник залізорудного концентрату в Україні - входить до складу групи "Метінвест", акціонерами якої є група SCM Ріната Ахметова (75%) і група компаній "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (25%), які беруть участь в управлінні групою на партнерських засадах.

"Запоріжсталь" виробляє гарячекатаний і холоднокатаний прокат з вуглецевих, низьколегованих, легованих і нержавіючих сталей.

У 2010 році компанія Ахметова намагалася купити великий пакет акцій "Запоріжсталі", але в останній момент власники акцій передумали продавати їх найбагатшому українцю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: