Арбузов чекає повернення дефіциту платіжного балансу

Середа, 2 березня 2011, 19:32

Поліпшення показників платіжного балансу України в січні 2011 року сформувалося під впливом тимчасових чинників і в перспективі поточний рахунок знову стане дефіцитним.

Про це повідомив глава Національного банку Сергій Арбузов, передає "Інтерфакс".

"Оцінки Нацбанку на 2011 рік у цілому поки що залишаються досить консервативними, оскільки ми розглядаємо січневе поліпшення показників платіжного балансу як результат дії тимчасових і сезонних факторів. Ми передбачаємо, що дефіцит поточного рахунку може дещо розширитися", - сказав він у відеозверненні, розміщеному на веб-сайті НБУ в середу.

Разом з тим, за його словами, очікувана дефіцитність поточного рахунку буде покрита надходженнями в Україну капіталу.

Реклама:

"Таке розширення дефіциту лежить в прийнятних межах і має стабільні джерела фінансування, зокрема, повністю покривається припливом прямих іноземних інвестицій і не є в найближчій перспективі загрозою для зовнішньої стійкості країни", - підкреслив він.

Як повідомлялося, профіцит поточного рахунку в січні-2011 склав 282 млн. доларів, а дефіцит рахунку операцій з капіталом і фінансових операцій у січні-2011 - 23 млн.

У результаті, за підсумками першого місяця поточного року НБУ зафіксував профіцит платіжного балансу в розмірі 259 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!