Moody's погіршило прогноз рейтингу "Форуму"

Середа, 2 березня 2011, 17:50

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service погіршило зі стабільного до негативного довгостроковий рейтинг зобов'язань банку у національній валюті Ba1.

Як наголошується в повідомленні агентства в середу, рейтинг фінансової стійкості BFSR E + зі стабільним прогнозом, довгостроковий рейтинг зобов'язань в іноземній валюті B3 зі стабільним прогнозом, короткострокові рейтинги зобов'язань в обох валютах Not Prime і рейтинг за національною шкалою Aa1.ua залишені без змін, передає "Інтерфакс".

Moody's пояснює погіршення прогнозу недавнім зниженням базової оцінки кредитоспроможності Commerzbank, що володіє банком "Форум", до Baa2 з Baa1 із збереженням негативного прогнозу C- за рейтингом BFSR.

Відповідно негативний прогноз рейтингу Commerzbank був трансльований в негативний прогноз зобов'язань банку "Форум" у національній валюті.

Реклама:

Банк "Форум" працює на українському ринку з 1994 року, його основним акціонером з пакетом в 94,52% є Commerzbank Auslandsbanken Holding AG.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 січня 2011 року за розміром загальних активів банк "Форум" займав 16-е місце серед 175 діючих у країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!