Азаров привітав країну з початком автовідшкодування ПДВ

Середа, 2 березня 2011, 11:23

Прем'єр-міністр Микола Азаров привітав українських платників податків з набранням чинності норми Податкового кодексу про автоматичне відшкодування податку на додану вартість.

Відповідну заяву Азаров зробив, відкриваючи засідання уряду у середу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Хочу привітати наших платників податків з тим, що вчора набула чинності принципово нова новація Податкового кодексу. З 1 березня податок на додану вартість відшкодовується автоматично для тих платників, які відповідають критеріям, визначеним законодавчо", - сказав прем'єр.

"А з 1 квітня, до речі, починаються податкові канікули для малого бізнесу", - додав він.

Реклама:

На думку глави уряду, для платників податків це величезна подія, яка дає можливість по-новому, більш ефективно і стабільно планувати розвиток свого бізнесу.

"Для влади це надзвичайно відповідальний крок. Тому протягом місяця Державна податкова служба повинна ретельно роз'яснити платникам податків їх нові права, розкрити нові можливості та правила гри", - додав прем'єр.

Азаров зазначив, що влада послідовно виконує свої передвиборні обіцянки, але інформаційний супровід цього процесу недостатній.

"Тому слід організувати широку роз'яснювальну роботу щодо податкових норм, які набувають чинності, тим більше що вони стосуються мільйонів підприємців", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!