У Порошенка хочуть забрати "Ластівку"

Середа, 2 березня 2011, 10:38

Російська компанія "Рот Фронт" звинувачує "Рошен" Петра Порошенка у неправомірному використанні торговельної марки "Ластівка-співунка".

Суд між "Рот Фронт" та "Рошен" має відбутися 15 березня, пише газета "Экономические известия".

Виробник кондитерських виробів "Рот Фронт" вважає, що липецька фабрика "Рошен" незаконно використовує його товарний знак "Ластівка-співунка" при виробництві цукерок.

ВАТ "Рот Фронт" звернулося в Арбітражний суд Липецької області із позовом в кінці жовтня 2010 року.

Реклама:

Як відзначають представники "Рот Фронт" у пресі, липецькі кондитери порушують закон, оскільки товарний знак "Ластівка" та елементи етикетки вже зареєстровані в Роспатенті та охороняються згідно із законом.

А що використана при виробництві назва "Ластівка-співунка" до ступеня змішання схожа з інтелектуальною власністю "Рот Фронт".

Крім того, за даними представників "Об'єднаних кондитерів", від 50% до 70% респондентів не бачать особливої різниці між продукцією під ТМ "Ластівка" та "Ластівка-співунка".

Корпорацією "Рошен" була дана відповідь на цей позов, а також представлені докази, що підтверджують відсутність схожості до ступеня змішування між товарними знаками "Ластівка" та "Ластівка-співунка".

У своєму позові юристи компанії "Рот Фронт" вимагають припинити використання Липецької кондитерською фабрикою "Рошен" вказаного найменування, а також виплатити як компенсацію 5 млн. рублів (близько 1,4 млн. гривень).

Однак, як зазначають юристи, сума стягнення може зрости.

Представники холдингу стверджують, що "Рошен" не припинила виробництво солодощів зі спірним ім'ям.

Тоді як у "Рошен" заявляють, що нині Липецька кондитерська фабрика не виробляє продукцію під назвою "Ластівка-співунка".

"Випуск цих цукерок був припинений у грудні 2010 р. з власної ініціативи корпорації" Рошен "і пов'язаний з переглядом асортиментної лінійки", - відзначають в компанії.

Кондитерська фабрика "Рот Фронт" є частиною холдингу "Об'єднані кондитери", що входить до складу групи "ГУТА".

Всього ж до холдингу "Об'єднані кондитери" входить 15 підприємств з виробництва кондитерських виробів, в тому числі фабрика "Червоний Жовтень" і "Кондитерський концерн Бабаєвський", говориться на сайті компанії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!