Цушко дозволив Бахматюку поглинути "Райз"

Субота, 19 березня 2011, 11:37

Агрокомпанія Ukrlandfarming українського бізнесмена Олега Бахматюка отримала дозвіл АМКУ на купівлю агрохолдингу ПАТ "Райз".

Про це йдеться вповідомленні АМКУ, передає "Інтерфакс".

Раніше перший заступник голови АМК Юрій Кравченко уточнював, що мова йшла про земельні активи та активах з переробки цукрових буряків "Райз", при цьому основна увага комітет приділяв вивченню питання купівлі цукрових активів.

Бахматюк на початку лютого повідомив, що Ukrlandfarming активно працює над збільшенням земельного банку, плануючи зробити його одним з найбільших на ринку.

Реклама:

За його словами, в даний час компанія обробляє близько 150 тис. га землі і в найближчих планах збільшення цих площ вдвічі, що дозволить більшу увагу приділяти таким перспективним культурам, як кукурудза і цукровий буряк.

У той же час Бахматюк відмовляється коментувати інформацію, що з'явилася на ринку в кінці січня про купівлю агрохолдингів "Райз" і "Дакор".

За його словами, компанія в даний час проводить ряд угод: і якщо частина з них знаходяться на завершальній стадії, то деякі здійснені тільки на 10%.

Ukrlandfarming займається також виробництвом м'яса, контролюючи 18 м'ясокомбінатів і два шкірзаводи.

Бахматюк також є головою ради директорів і мажоритарним акціонером агрохолдингу "Авангард" - найбільшого виробника яєць в Україну, який у квітні-травні-2010 здійснив IPO 21,7% акцій на Лондонській фондовій біржі на загальну суму близько 208 мільйонів доларів. Їх курс за цей час зріс з 15 до 16,5 доларів за акцію.

ЗАТ "Райз" створено в 1992 році. Основні потужності та інфраструктура компанії розташовані в Полтавській і Сумській областях.

Їй, зокрема, належать кілька елеваторів і цукровий завод. Земельний банк агрохолдингу становить майже 180 тис. га, з яких близько 50 тис. він придбав за останні два роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!