"Нібулон" оскаржив розподіл зернових квот

П'ятниця, 18 березня 2011, 18:59

"Нібулон", один з найбільших виробників і експортерів зернових та олійних в Україну, оскаржив у суді розподіл квот на експорт зерна від 11 січня 2011 року, в результаті якого компанія не отримала право постачати зернові на зовнішні ринки.

"Нібулон" подав позов проти Міністерства економіки, Міністерства аграрної політики і Державної інспекції з контролю за якістю сільськогосподарської продукції та моніторингу її ринку, оскаржуючи недопущення підприємства до розподілу квот на експорт пшениці і кукурудзи ", - говориться в повідомленні "Нібулону", передає "Інтерфакс".

Згідно з повідомленням, перше засідання Миколаївського окружного адміністративного суду за цим позовом відбулося 16 березня. Наступне засідання призначено на 23 березня.

Компанія нагадує, що комісія Міністерства економіки 11 січня розподілила квоти на експорт 0,5 мільйона тонн пшениці і 1,482 мільйона тонн кукурудзи.

Реклама:

"Нібулон" відзначає, що не був допущений до розподілу квот, оскільки разом з низкою інших компаній не зміг отримати висновки Мінагрополітики про наявність зерна, необхідні для подання відповідної заявки.

ТОВ СП "Нібулон" створене в 1991 році і є одним з найбільших операторів на зерновому ринку країни.

Компанія має в своєму розпорядженні елеваторні потужності загальною місткістю понад 1 мільйон тонн, а також власний перевантажувальний термінал у Миколаєві.

Як повідомлялося, на початку жовтня 2010 року уряд ввів квотування експорту зерна на термін до 31 грудня 2010 року. В кінці минулого року воно було продовжено до 31 березня 2011 року. При цьому сумарний розмір квот був збільшений на 1,5 мільйона тонн - до 4,2 мільйона.

За цей час квоти розподілялися двічі способом, що викликав потім різку критику з боку учасників ринку: багато компаній не змогли вчасно отримати висновки Мінагропрода про наявність зерна, які необхідні для подачі заявки на отримання квоти.

При першому розподілі "Нібулон" отримав квоту на експорт зерна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!