Україна розпочала посівну кампанію

П'ятниця, 18 березня 2011, 12:06

Україна почала весняну посівну кампанію, засіявши до 17 березня яровими зерновими і зернобобовими культурами перші 42,3 тис. гектарів.

Про це ідеться у повідомленні Міністерства аграрної політики і продовольства.

Згідно з повідомленням, посів яровини ведуть агрогосподарства Автономної республіки Крим, Миколаївської та Одеської областей.

"Весняно-польові роботи в поточному році почалися в терміни, що відповідають середнім багаторічним даним, і практично відповідають рівню минулого року", - ідеться у повідомленні.

Реклама:

За даними міністерства, до аналогічної дати 2010 року Україна засіяла яровими зерновими і зернобобовими культурами 62 тис. гектарів.

Згідно з повідомленням, агрогосподарства також активно ведуть підгодівлю зернових культур.

Зокрема, ці роботи проведено на площі 3,3 млн. гектарів із планованих 8,1 млн. гектарів.

За інформацією Мінагропроду, до 10 березня 2011 року 94% посівів озимих на зерно перебували у хорошому і задовільному стані.

Посилаючись на дані регіонів, міністерство повідомило, що до 10 березня забезпеченість сільськогосподарських товаровиробників усіх форм власності насінням ярих зернових і зернобобових культур (без кукурудзи) становить 973,5 тис. тонн, або 103% від потреби.

Для покриття дефіциту насіння в окремих сільськогосподарських товаровиробників державне підприємство "Державний резервний насіннєвий фонд" має 7702 тонн насіння, а науково-дослідні установи Національної академії аграрних наук підготували для реалізації понад 18 тис. тонн елітного насіння ярих культур.

Згідно з інформацією Мінагропроду, у весняний період передбачається використовувати 797 тис. тонн поживних речовин мінеральних добрив, у тому числі азотних - 550 тис. тонн, фосфорних - 138 тис. тонн, калійних - 109 тис. тонн.

За даними з регіонів, до 10 березня господарства мали 634 тис. тонн міндобрив, або 80% від потреби.

При цьому міністерство вважаємо проблемним питання ціни на мінеральні добрива, особливо аміачної селітри.

Згідно з даними Мінагропроду, вартість тонни аміачної селітри за станом на 10 березня становила 3223 гривень на 53 гривні за тонну вище, ніж місяцем раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: