Рада запідозрила Тимошенко у державній зраді

П'ятниця, 18 березня 2011, 10:10

Верховна рада створила тимчасову слідчу комісію з питань розслідування обставин підписання в 2009 році газових угод між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром"

Відповідне рішення у четвер підтримали 256 депутатів фракцій Партії регіонів, Компартії, Народної партії та групи "Реформи заради майбутнього", пише газета "Комерсант-Україна".

"Тимчасовій слідчій комісії: розслідувати обставини переговорів, узгодження умов підписання контракту купівлі-продажу природного газу в 2009-2019 роках від 19 січня 2009 року на предмет наявності ознак державної зради в діях колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко", - говориться в постанові про створення ТСК.

Ініціатор створення комісії, депутат від Партії регіонів Інна Богословська пояснила, що її побоювання щодо сумлінного виконання прем'єр-міністром своїх обов'язків при формуванні ціни на газ в 2009 році викликані існуванням багатомільйонних боргів корпорації ЄЕСУ перед міністерством оборони Росії і "Газпромом", які утворилися в той період, коли корпорацією керувала Юлія Тимошенко.

Реклама:

"Є об'єктивні підстави стверджувати, що підписання газових угод за завищеними цінами може перебувати в причинно-наслідкового зв'язку із наявністю непогашеного боргу у великому розмірі під державні гарантії, враховуючи, що обидві події безпосередньо пов'язані з діяльністю однієї і тієї ж особи", - заявила вона.

Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов вважає, що створенням ТСК влада намагається відвернути увагу суспільства від провалу своєї соціально-економічної політики.

"Сьогодні, коли в усьому світі стабілізація, в Україні створено штучну кризу, в Україні уряд не здатний керувати процесами, в Україні цінове свавілля. У цих умовах єдиний метод, який пропонує влада, - це нова атака на Юлію Тимошенко", - заявив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!