"Ластівчине гніздо" віддали в руки Джарти

Середа, 16 березня 2011, 15:49

Верховна рада Криму передала замок "Ластівчине гніздо" на Південному березі з комунальної власності територіальної громади Ялти до складу майна, що належить автономній республіці.

За таке рішення на сесії кримського парламенту проголосували 67 з 78 депутатів, присутніх на засіданні. Всього у ВР Криму 100 парламентаріїв, повідомляє УНІАН.

"Об'єкт культурної спадщини є візитною карткою Автономної Республіки Крим, шедевром архітектури і входить до скарбниці світових культурних цінностей. Пам'ятник вкрай неефективно використовується орендарями - ТОВ "Ялта-Верона", прилеглу до нього земельну ділянку захаращено торговими спорудами", - йдеться в пояснювальній записці до проекту постанови кримського парламенту.

Депутати також дозволили Раді міністрів Криму створити кримську республіканську установу "Палац-замок "Ластівчине гніздо".

Реклама:

Кримський уряд хоче створити там культурний центр.

"Ластівчине гніздо" повинно функціонувати не як ресторан або пункт громадського харчування, це повинен бути виставковий, культурний центр, який би відвідували туристи. Розробляється концепція, і найближчим часом це все буде організовано", - сказав перший віце-прем'єр Радміну Криму Павло Бурлаков.

Як повідомлялося раніше, депутати Ялтинської міської ради 23 лютого дали згоду на передачу "Ластівчиного гнізда" з комунальної власності громади Ялти до складу майна Криму.

У 2002 році будівлю замку було передано в оренду компанії "Ялта-Верона". Щомісяця товариство з обмеженою відповідальністю перераховувало 11,7 тис. гривень орендної плати.

"Ластівчине гніздо" отримало свій нинішній вигляд завдяки барону Штейнгелю, який побажав залишити в Криму, де любив відпочивати, пам'ять про лицарські замки середньовіччя.

У 1912 році на Аврориній скелі для нього був побудований замок у готичному стилі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: