На ГЗК Коломойського закрито один з кар'єрів через зсув породи

Понеділок, 14 березня 2011, 20:31

На Орджонікідзевському гірничо-збагачувальному комбінаті в ході проведення гірничих робіт у Північному кар'єрі - одному з семи, що розробляються підприємством, стався зсув бортів, в результаті чого зруйновано уступи загальною висотою 54 м вздовж фронту 300 м і об'ємом понад 220 тис. куб. м.

Як повідомляється в інформації Криворізького територіального управління Держгірпромнагляду, під час зсуву були пошкоджені конвеєри роторного комплексу, видано розпорядження про заборону подальшого ведення гірських робіт в кар'єрі і недопущення людей в зону зсуву, передає "Інтерфакс-Україна".

"Фахівці Криворізького теруправління Держгірпромнагляду з'ясували, що на Північному кар'єрі ОГЗК не здійснювалися спеціальні проектні заходи з гідрозахисту кар'єру, не розроблений комплекс робіт з нагляду за стійкістю укосів бортів кар'єру", - констатується в інформації.

Також повідомляється, що відповідальні посадові особи Північного кар'єру притягнуто до адміністративної відповідальності.

Реклама:

Крім того, керівництво теруправління прийняло рішення про проведення перевірки стану безпеки ведення гірських робіт на всіх кар'єрах ОГЗК.

Як повідомлялося, ОГЗК за два місяці 2011р збільшив випуск марганцевого агломерату на 4,7% в порівнянні з січнем-лютим 2010 року - до 58,1 тис. тонн.

За два місяці 2011 ОГЗК також наростив випуск марганцевого концентрату на 56,9% - до 78,6 тис. тонн.

ОГЗК в 2010 році збільшив випуск марганцевого агломерату в 2,4 рази в порівнянні з 2009 роком - до 351,4 тис. тонн.

При цьому ГЗК також наростив випуск марганцевого концентрату на 37,1% - до 852,7 тис. тонн.

ОГЗК - найбільший в Україні виробник марганцевої руди - веде видобуток марганцю тільки відкритим способом.

ОГЗК і Марганецький ГЗК, а також Запорізький, Стаханівський і Нікопольський заводи феросплавів контролюються групою Приват, Коломойського і Боголюбова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!