Комітет Ради рекомендує переписати пенсійну реформу

Понеділок, 14 березня 2011, 18:23
Комітет Верховної ради зі справ пенсіонерів, ветеранів і інвалідів рекомендує парламенту повернути законопроект № 7455 "Про заходи для законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" Кабміну на доопрацювання.

Про це сказано в рішенні комітету від 2 березня, інформують "Українські новини".

На думку членів комітету, передбачені законопроектом заходи у вигляді поступового підвищення пенсійного віку для жінок, збільшення стажу, необхідного для отримання права на пенсію, і визначення її мінімального розміру, установлення максимального обмеження пенсій не можуть вважатися виправданими доти, поки не буде вичерпано весь арсенал нейтральних заходів, які зможуть забезпечити збалансування солідарної системи пенсійного страхування.

Вони вважають, що підвищення пенсійного віку не зможе вирішити проблем наповнення бюджету Пенсійного фонду.

Комітет стурбований пропозицією щодо підвищення стажу, необхідного для призначення пенсій з інвалідності, у тому числі в розмірі пенсій за віком.

Реклама:

Не підтримує комітет і пропозицію з визначення мінімальної пенсії за віком з урахуванням підвищення за стаж більш як 30 років у жінок і 35 років у чоловіків.

Комітет з питань соціальної політики й праці рекомендує проект відхилити, Головне науково-експертне управління апарату парламенту вважає, що законопроект вимагає істотного доопрацювання.

Як повідомлялося, 14 березня голова Верховної ради Володимир Литвин зазначив, що законопроекту про пенсійну реформу поки немає у розкладі засідань парламенту на пленарний тиждень 15-18 березня.

Раніше віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прогнозував, що Рада розгляне законопроект про пенсійну реформу в першому читанні 15-18 березня.

У січні Кабмін заявляв про намір відкликати з Ради внесений у грудні 2010 законопроект № 7455, однак не зробив цього.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!