У Азарова думають, що мотивували підприємства виходити з "тіні"

Понеділок, 14 березня 2011, 09:07

У 2011 році з Державного бюджету на регіональний рівень буде спрямовано близько 18 млрд. гривень.

Про це заявив міністр фінансів Федір Ярошенко на прес-конференції в Донецьку, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ми вперше зробили акцент на передачі функцій, на передачі певних джерел місцевим органам самоврядування. Я вам скажу цифру, вона у мене в пам`яті, - загальний ресурс, який передається з центрального бюджету на регіональний рівень, він досягає (у 2011 році) близько 18 млрд. гривень", - сказав міністр.

Він зазначив, що в новому Податковому і Бюджетному кодексах "вперше за роки Незалежності нашої держави передбачено, що 50% прибутку, який виходить в регіоні в результаті перевищення планових показників, залишається у розпорядженні регіонів".

Реклама:

"Тобто, є мотивація для того, щоб підприємства виходили з тіні", - підкреслив Ярошенко.

Крім того, одним з джерел доходів до місцевих бюджетів він назвав акцизний збір, який в 2011 році "залишатиметься на місцях в достатніх розмірах".

"У нас є такий збір, який називається "акцизом". Він завжди був централізований. Вперше в історії цього року у нас також 50% від надходжень надпланових залишиться у громади", - повідомив міністр.

При цьому він додав, що ці кошти "люди будуть абсолютно використовувати там, де вважають потрібними, і ні центральні органи, ні уряд, ні Мінфін, ніхто не має права втручатися і розпоряджатися цими грішми".

Крім того, багато платежів за спрощеною системою оподаткування також передано на місцевий рівень, зауважив Ярошенко.

"І загальна сума ця становить 18 млрд. гривень. Тобто, сьогодні є всі законодавчі підстави для того, щоб була велика мотивація для того, щоб бюджети на місцях формувалися самодостатньо", - підсумував глава Мінфіну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: