Донеччина офіційно стала частиною "Донбасу"

Понеділок, 7 лютого 2011, 19:39

Донецька область офіційно приєдналася до Єврорегіону "Донбас", куди вже входять Луганська область і Ростовська область (РФ).

Про це заявив голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк, повідомляє агентство "УНІАН".

За словами губернатора, навесні керівництво області проведе зустрічі з рештою членів Єврорегіону, щоб намітити подальші напрямки співпраці.

Як сказав Близнюк, у рамках Єврорегіону розглядатимуться "проблематика Азовського моря, річки Сіверський Донець, екологічні проблеми та економічні зв'язки".

Реклама:

У жовтні на Міжнародному інвестиційному саміті в Донецьку керівництво області відзвітує перед президентами України та Росії про роботу Єврорегіону "Донбас".

Як повідомлялося, 29 жовтня 2010 року керівники виконавчих і законодавчих органів влади Ростовської і Луганської областей підписали Угоду про створення Єврорегіону "Донбас".

У відповідному повідомленні Департаменту інформації МЗС РФ було наголошено, що це уже четвертий Єврорегіон, сформований уздовж периметру російського кордону, слідом за єврорегіонами "Дніпро" (Брянська, Чернігівська і Гомельска область Білорусі), "Слобожанщина" (Білгородська і Харківська області), "Ярославна" (Курська і Сумська області).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!