Апсуд підтримав підвищення вимог НБУ до капіталу банків

Середа, 23 лютого 2011, 15:58

Київський апеляційний адміністративний суд скасував визнання незаконними підвищених вимог до регулятивного капіталу банків.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу Асоціації українських банків.

"22 лютого Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу НБУ і скасував постанову Окружного адміністративного суду Києва від 7 грудня 2010 року, чим залишив чинною постанову №273 Нацбанку", - сказано в повідомленні.

Як відомо, цією постановою НБУ зобов'язав банки сформувати регулятивний капітал не менш як 120 млн. гривень до 2012 року.

Реклама:

Фінустанови, які до зазначеної дати не зможуть збільшити регулятивний капітал до 120 млн. гривень, відповідно до постанови, до збільшення капіталу будуть мати право залучати депозити фізосіб лише в обсязі не більше того, котрий вони мали на момент набуття чинності цією постановою.

У повідомленні асоціації також зазначається, що після одержання повного тексту рішення суду АУБ і банки мають намір оскаржити це рішення у вищій інстанції.

Як повідомлялося, у вересні 2010 року АУБ разом із групою комерційних банків звернулася до Окружного адмінсуду Києва із позовною вимогою до НБУ щодо скасування постанови НБУ №273, якою були уведені підвищені вимоги до формування регулятивного капіталу банків.

АУБ і банки просили суд визнати незаконними і недійсними окремі пункти постанови №273.

7 грудня 2010 року суд визнав незаконними підвищені вимоги НБУ до формування регулятивного капіталу банків, після чого НБУ оскаржив це рішення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!