Бахматюк купує активи агрохолдингу "Райз"

Середа, 23 лютого 2011, 13:51

Агрокомпанія Ukrlandfarming українського бізнесмена Олега Бахматюка подала заявки до АМК на отримання дозволу на покупку активів агрокомпанії "Райз".

"Є заява від Ukrlandfarming щодо цієї концентрації. Це стосується її земельних активів та активів з переробки цукрових буряків", - повідомив перший заступник голови АМК Юрій Кравченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, враховуючи те, що земельний ринок в України є загальнонаціональним, проблем з такою концентрацією не повинно бути.

У той же час Кравченко відзначив, що комітет уважно вивчає питання купівлі цукрових активів.

Реклама:

Бахматюк на початку лютого повідомив, що Ukrlandfarming активно працює над збільшенням земельного банку, плануючи зробити його одним з найбільших на ринку.

За його словами, в даний час компанія обробляє близько 150 тис. га землі і в найближчих планах збільшення цих площ вдвічі, що дозволить більшу увагу приділяти таким перспективним культурам, як кукурудза і цукровий буряк.

У той же час Бахматюк відмовляється коментувати інформацію про купівлю агрохолдингів "Райз" і "Дакор".

За його словами, компанія в даний час проводить ряд угод: і якщо частина з них знаходяться на завершальній стадії, то деякі здійснені тільки на 10%.

Ukrlandfarming займається також виробництвом м'яса, контролюючи 18 м'ясокомбінатів і два шкірзавода.

Бахматюк також є головою ради директорів і мажоритарним акціонером агрохолдингу "Авангард", який у квітні-травні-2010 здійснив IPO 21,7% акцій на Лондонській фондовій біржі на загальну суму близько 208 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: