Антикорупційне творіння Януковича збагатили 432 поправками

П'ятниця, 18 лютого 2011, 18:18

Комітет Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією і Головне юридичне управління апарату Верховної ради завершили підготовку до другого читання проекту закону про засади запобігання та протидії корупції в Україні.

Комітет за участю Головного юридичного управління та Міністерства юстиції ретельно відпрацював кожну з 432 представлених пропозицій до законопроекту і ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти цей законопроект у другому читанні і в цілому, повідомляють "Комментарии".

Головне юридичне управління апарату Верховної ради висловило низку зауважень до проекту.

Фахівці управління вважають, що законопроект може бути прийнятий у другому читанні за умови, якщо ці зауваження будуть враховані.

Реклама:

Третина поданих пропозицій стосуються положень статті 5 "Суб'єкти відповідальності за корупційні правопорушення", статті 11 "Спеціальна перевірка щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов'язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування" та статті 12 "Фінансовий контроль".

Нагадаємо, законопроектом, внесеним президентом Віктором Януковичем, пропонується визначити основні засади запобігання та протидії корупції в публічній і приватній сферах цивільних відносин, відшкодування завданої внаслідок вчинення корупційних правопорушень шкоди, шкоди, поновлення порушених прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав чи інтересів юридичних осіб , інтересів держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!