Депутати відклали мораторій на злиття "Нафтогазу"

Четвер, 17 лютого 2011, 14:00

Верховна рада відправила на доопрацювання законопроект, який дозволить не допустити реорганізації чи злиття НАК "Нафтогаз України".

Депутати не підтримали пропозицію президента до закону №4552 "Про внесення змін до деяких законів щодо недопущення відчуження об'єктів права державної власності, які не підлягають приватизації", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Парламентарі не змогли подолати вето президента на закон і 320 голосами відправили його на доопрацювання в комітет.

Глава держави пропонував вилучити із документа норму, яка зобов'язує уряд погоджувати з парламентом питання реорганізації, ліквідації, злиття та поглинання об'єктів держвласності, які заборонені до приватизації.

Реклама:

Глава підкомітету Комітету з питань економічної політики Олександр Бондар відзначив, що реорганізація і ліквідація підприємств за рішенням Кабміну є прихованою приватизацією.

"Станом на 2009 рік із 1800 об'єктів, заборонених до приватизації, 140 об'єктів практично вилучені із цього переліку рішенням уряду", - зазначив він.

Бондар підкреслив, що за аналогічною схемою був виведений із держвласності Херсонський машинобудівний завод.

"Президент повернув стару норму, тепер за рішенням Кабінету міністрів все це можна зробити і ось вам приклад: захочуть створити спільне підприємство між "Нафтогазом" і "Газпромом", без жодного рішення Верховної ради уряд приймає рішення про злиття, реорганізацію або ліквідацію, і цей об'єкт переходить у власність іншої держави", - пояснив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!