МінАП гарантує стабільні ціни на хліб

Середа, 16 лютого 2011, 12:10

Ціни на борошно рости не будуть.

Про це заявив директор Департаменту розвитку аграрного ринку Міністерства аграрної політики і продовольства Анатолій Розгон після селекторної наради, присвяченої ціновій ситуації на ринку борошна, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За його словами, щоб запобігти зростанню цін на борошно і хліб, уряд прийняв рішення про інтервенції борошна з Аграрного фонду.

"Ціни на пшеницю виросли в середньому на 5-7%, ціна борошна за останній місяць зросла на 6%. Ця тенденція нами відзначена і вона була прогнозована, ми її моніторимо, оскільки це може вплинути досить негативно на ціни на хліб. Тому це питання перебуває у полі зору не тільки Міністерства аграрної політики, а й усього уряду", - підкреслив він.

Реклама:

Розгон повідомив, що для запобігання зростанню цін на борошно та хліб уряд прийняв рішення про інтервенції борошна з Аграрного фонду.

"Із понеділка держава вийде з інтервенціями, і просто ті, хто захоче підняти ціни, їх борошно не буде мати великого попиту, за винятком хлібопекарень, які печуть виключно комерційний хліб, який не має ніякого відношення до державного регулювання", - зазначив представник МінАП.

За його словами, сьогодні ціни на борошно досягли свого максимуму і рости більше не будуть.

Незначне подорожчання можливе лише в роздрібній торгівлі і для потреб кондитерської промисловості.

Разом із тим, ціни на борошно для пекарів будуть залишатися стабільними і, відповідно, хліб дорожчати не буде, оскільки, відповідно до закону "Про ціни і ціноутворення", борошно вважається соціальним продуктом.

Зміна цін на борошно підлягає декларуванню, тому виробникам борошна, перш ніж підняти ціни, треба буде знайти серйозні аргументи, щоб обґрунтувати це подорожчання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: