Рада не підтримала мораторій на пеню за невчасно оплачені компослуги

Середа, 16 лютого 2011, 11:50

Верховна рада не підтримала введення мораторію на стягнення із громадян України пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги.

За законопроект у першому читанні проголосували всього 163 депутата із 420 зареєстрованих у залі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Не проголосували у повному складі фракція Партії регіонів і фракція Народної партії.

"Цей закон буде стосуватися лише тих осіб, перед якими існує заборгованість із заробітної плати та інших соціальних платежів, людям, яким не повернули гроші в банках, котрі сьогодні перебувають на стадії ліквідації і тим, хто користується послугами без лічильників. Це стосується якраз тих, хто не має реальної можливості платити за житлово-комунальні послуги", - прокоментував свою пропозицію перед голосуванням автор законопроекту, позафракційний депутат Олег Ляшко.

Реклама:

Законопроект пропонував заборонити нараховувати за розрахунками із 1 січня 2011 року і стягувати із громадян України, перед якими не виконані зобов'язання держави, пеню за несвоєчасне внесення квартирної плати та за житлово-комунальні послуги.

Голова Верховної ради Володимир Ливтин дав доручення парламентському комітету із питань соціальної політики та праці "підготувати законопроект, який би чітко передбачав застосування штрафних санкцій до підприємств, організацій і установ, які затримують виплату заробітної плати".

"Якщо установа не виплачує заробітну плату, то воно повинне її виплатити з відповідними відсотками", - підкреслив спікер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!