Підготовка до Євро-2012 у Азарова вже на завершальній стадії

Вівторок, 15 лютого 2011, 16:17

Підготовка до футбольного чемпіонату Євро-2012 знаходиться на завершальній стадії.

Заявив прем'єр-міністр Микола Азаров і висловив впевненість, що чемпіонат пройде успішно, повідомляє "Інтерфакс".

"Для нас важливо, щоб українська національна команда виграла, тоді чемпіонат буде успішним. А якщо говорити серйозно, то всі об'єкти, заплановані до Євро-2012, перебувають на завершальній стадії підготовки. Чемпіонат буде успішним, ми не сумніваємося в цьому ", - заявив він в інтерв'ю словацькому виданню SME, опублікованому в понеділок.

Крім того, глава українського уряду відзначив, що євроінтеграція залишається для Києва безумовним пріоритетом номер один.

Реклама:

"Ми - європейська країна. Євроінтеграція є для нас метою політики. Ми хочемо відповідати всім стандартам найбільш розвинених країн", - підкреслив Азаров.

При цьому на запитання журналіста SME, до Євросоюзу Україні ближче або до Російської Федерації, прем'єр сказав, що нещодавно в Польщі йому задали майже таке ж питання.

"Я їм відповів, що для нас важливо мати дуже хороші дружні відносини і з Польщею, і з Росією. Наша політика є не проросійської, не прозахідною. Вона - українська. Ми добре знаємо, в чому полягають наші інтереси", - сказав Азаров.

На питання видання, чому він, на відміну від попередниці Юлії Тимошенко, говорить по-російськи, а не по-українськи, і займається він вивченням української мови, Азаров заявив: "Українською мовою я володію в достатній мірі. Я використовую його на засіданнях уряду, офіційних зустрічах.

Коли ж хочу бути більш зрозумілим, якщо мені потрібно повністю вільно спілкуватися, а не підбирати слова - говорю по-російськи. Економлю час".

В вівторок Азаров відбув з робочим візитом до Словаччини, де візьме участь у саміті глав урядів країн Вишеградської групи - Чехія, Словаччина, Угорщина, Польща, а також Німеччини, Австрії та Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!