Одеса ввела податок на туристів

Понеділок, 31 січня 2011, 16:30

Одеська міськрада прийняла рішення про встановлення в Одесі туристичного збору. 

Відповідно до прийнятого рішення, платниками туристичного збору є громадяни України, іноземці, а так само особи без громадянства, які прибувають у місто Одесу й отримують послуги з тимчасового проживання із зобов'язанням звільнити місце перебування в призначений час.

Ставка туристичного збору в Одесі становить 1% від бази стягнення збору - вартості всього періоду проживання, без ПДВ, інформує "ЛІГАБізнесінформ".

Стягувати туристичний збір мають право адміністрації готелів, кемпінгів, мотелів, гуртожитків для приїжджих та інші установи готельного типу, а також санаторно-курортні установи. 

Реклама:

Туристичний збір не знімається з людей, які постійно проживають у місті на умовах договору наймання, які прибули у відрядження або за путівками. Також плату скасовано для ветеранів війни, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, інвалідів, дітей-інвалідів і громадян, які їх супроводжують.

В 2011 році, зі слів директора департаменту фінансів Одеської міськради,  Одеса планується зібрати 500 тис. гривень як туристичний збір.

Нагадаємо, з 20 січня Київська міська рада ввела туристичний збір. Він становитиме 1% від вартості проживання в готелях, кемпінгах, мотелях, гуртожитках і інших готельних і санаторно-курортних установах столиці.

Раніше, також туристичний збір увели й інші міста України, зокрема, Львів , Кам'янець-Подільський, Тернопіль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: