Азербайджан поставлятиме газ в Україну

П'ятниця, 28 січня 2011, 13:02

Кабінет міністрів і уряд Азербайджану підписали меморандум про співробітництво в організації поставок зрідженого природного газу на територію Україну.

Меморандум був підписаний у п'ятницю в Давосі за участю президентів України Віктора Януковича і президента Азербайджану Ільхама Алієва, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

З української сторони документ підписав міністр палива і енергетики Юрій Бойко.

Також у присутності двох президентів підписано угоду між Кабінетом міністрів і урядом Азербайджану про заходи щодо розвитку співробітництва у сфері транспортування нафти по території України.

Реклама:

Як пояснив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін, мова йде про постачання 4 млн. тонн азербайджанської нафти на рік нафтопроводом "Одеса - Броди".

Відповідаючи на питання про терміни постачань зрідженого газу в Україні, він сказав: "Коли відбудеться тендер на інвестиційний проект з будівництва в Україні першого заводу зрідженого газу, ми зможемо говорити про конкретні обсяги і, я думаю, вони будуть суттєвими".

Льовочкін також додав, що постачання зрідженого газу дозволять українській промисловості не тільки отримувати газ від альтернативних джерел, але і водночас істотно зменшити його вартість.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: