British Airways та Iberia злили активи

Четвер, 27 січня 2011, 13:33

На початку цього тижня було офіційно завершено злиття британської авіакомпанії British Airways та іспанської Iberia і International Airlines Group - IAG - була зареєстрована на Лондонській фондовій біржі.

Про це повідомили в прес-службі представництва British Airways в Україні, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, 24 січня відбулася інавгурація IAG, яка утворилася шляхом злиття британської British Airways та іспанської Iberia.

Головою нової організації став Віллі Уолт - колишній генеральний директор British Airways.

Реклама:

Як наголошують у повідомленні, обидва перевізники збережуть свої бренди, а новоутворена компанія перевозитиме більше 62 млн. осіб у рік в більш ніж 250 точок по всьому світу.

У пасажирів IAG з`явиться ширший вибір напрямів і стикувальних рейсів за рахунок комбінації великої мережі маршрутів British Airways у Північній Америці та Азії і Iberia у Латинській Америці.

Штаб-квартира нової компанії знаходитиметься в Лондоні, а збори ради директорів проводитимуть у Мадриді.

"Перші авіакомпанії, які ввійшли в групу, British Airways і Iberia, підсилять свої лідерські позиції на ринку і розширять карту польотів.

Злиття призведе до щорічного прибутку в 400 млн. євро і принесе вигоду як акціонерам British Airways і Iberia, так і клієнтам і співробітникам авіакомпаній", - повідомив Уолш.

За його словами, група авіакомпаній IAG розширюватиметься.

"Наша мета - залучити до групи ще більше авіакомпаній-партнерів", - сказав він.

Нагадаємо, в 2010 році British Airways і Iberia одержали дозвіл Європейського Союзу і Міністерства транспорту США на ведення спільного бізнесу з American Airlines на трансатлантичних маршрутах.

Ця консолідація надала пасажиром можливість подорожувати по всій об`єднаній мережі маршрутів трьох перевізників, яка охоплює більше 500 напрямів у всьому світі.

Вritish Airways - одна з найбільших авіакомпаній світу. Перший рейс British Airways за маршрутом Лондон-Київ-Лондон відбувся 3 червня 1996 року.

Iberia Airlines - національний авіаперевізник Іспанії, член альянсу Oneworld з 1999 року. Базовий аеропорт - Мадрид-Барахас.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!