Азаров на 5 років звільнив українське кіно від податку на землю

Середа, 26 січня 2011, 15:27

Кабінет міністрів звільнив від сплати земельного податку до 2016 року виробників національних кінофільмів.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, пише газета "Дело".

Як повідомив на засіданні прем'єр-міністр Микола Азаров, відповідна постанова приймається в рамках роботи із приведення нормативних актів у відповідність із Податковим кодексом.

Українське кіновиробництво вже котрий рік перебуває у глибокій кризі. Експерти вважають, що говорити про суттєві зміни ситуації у 2011 році не доводиться.

Реклама:

Головною проблемою кіногалузі залишається відсутність державного протекціонізму і послідовної політики у цій сфері.

Позитивним моментом можна вважати, що українські телеканали планують переходити до власного виробництва. Це стосується як телесеріалів, так і документальних картин.

Так, телеканал "Інтер" уже заявив про запуск лінійки серіалів власного виробництва восени 2011 року. Свої серіали також будуть знімати "1+1", СТБ та "Новий канал".

Водночас, у 2011 році експерти в один голос прогнозують збільшення обсягу кіноринку.

Власник "Кінопалацу" Богдан Батрух вважає, що в 2011 обсяг українського кіноринку складе приблизно 700 млн. гривень. Він також заявив, що планується розширення мережі кінотеатрів.

Щоправда, за його словами, тут є деякі складності: "В Україні якась дивна ситуація з орендою комерційних приміщень: ставки дуже завищені. Вони удвічі вища, ніж у Польщі, хоча збори в кінотеатрах України - удвічі менші".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: