Апеляцію "Нафтогазу" подадуть юристи, які захищали його в Стокгольмі

П'ятниця, 21 січня 2011, 16:59

Підготовкою і подачею апеляційної скарги НАК "Нафтогаз Україна" до Апеляційного суду округу Свеа в Стокгольмі займеться компанія White & Case LLP.

Про це говориться в повідомленні "Державних закупівель", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У прес-службі "Нафтогазу" відмовилися прокоментувати, за якою саме справі НАК має намір звернутися до Апеляційного суду округу Свеа.

Раніше перший віце-прем'єр міністр Андрій Клюєв повідомив, що уряд розгляне можливість оскарження рішення Стокгольмського арбітражу, згідно з яким "Нафтогаз" повинен виплатити RosUkrEnergo AG 197 млн. доларів у рамках спірних питань між компаніями в 2008 році.

Реклама:

Згідно шведським законодавством, це рішення може бути оскаржене в Апеляційному суді округу Свеа.

Хоча договір НАК з юркомпанією підписаний 13 січня, в повідомленні зазначено, що послуги White & Case LLP надаються в грудні 2010 року - лютому 2011 року.

Вартість послуг - 1,75 млн. гривень.

Раніше White & Case LLP представляла інтереси "Нафтогазу" в Стокгольмському арбітражному трибуналі у справі про повернення 11 млрд. куб. м газу RosUkrEnergo.

Стокгольмський арбітражний трибунал 8 червня 2010 зобов'язав НАК "Нафтогаз Україна" повернути 11 млрд. куб. м газу компанії RosUkrEnergo, а також передати їй 1,1 млрд. куб. м в якості компенсації, повідомила компанія Centragas, яка є акціонером газотрейдера.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!