Світовий банк може підтримати український експорт

Середа, 19 січня 2011, 12:10

Світовий банк розглядає можливість додаткового фінансування у розмірі 150 млн. доларів другого проекту розвитку експорту Україною.

Рада директорів планує винести рішення з цього питання 17 березня 2011 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Передбачається, що в його рамках Міжнародний банк реконструкції та розвитку, який входить у СБ виділить 150 млн. доларів державному Укрексімбанку, який, у свою чергу, 45 млн. доларів направить безпосередньо на кредитування своїх клієнтів-експортерів, а ще 105 млн. доларів - іншим банкам для подальшого кредитування експортерів.

СБ нагадує, що поточний проект розвитку експорту завершується в кінці 2011 року, тому пропонується продовжити термін його дії для розподілу додаткового фінансування на два роки. Інші параметри проекту передбачається зберегти.

Реклама:

Як повідомлялося, другий проект розвитку експорту Україною на 154,5 млн. доларів СБ схвалив у липні 2006 року, кредитна угода з Укрексімбанком була підписана у вересні, а гарантійну угоду ратифікувала Верховна рада в грудні того ж року.

Кредит надавався на 20 років з відстрочкою повернення основної суми боргу на п'ять років на стандартних умовах (Libor +0,33%).

Проект спрямований на підтримку зростання експорту і реального сектора економіки в Україні через надання середньо- і довгострокового фінансування оборотного капіталу і інвестицій українським приватним експортерам, а також на розширення можливостей українського банківського сектору з фінансування підприємств і використання нових фінансових інструментів.

Перший проект розвитку експорту, в рамках якого Укрексімбанк залучив 60 млн. доларів, був завершений в 2004 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!