Уряд вдарить інформатизацією по корупції

Середа, 19 січня 2011, 10:57

Найближчим два роки уряд України має намір повністю інформатизувати економіку і соціальні процеси.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету міністрів.

"Я у вівторок відвідав Центр високих технологій. Дуже приємно було відзначити, що в України є високі технології європейського рівня, хоча масштаб їхнього використання в реальній економіці - поки на рівні 1-2% ВВП, але це нас абсолютно не влаштовує", - зазначив він.

Азаров поінформував, що в Центрі високих технологій розроблені проекти систем "єдине вікно", яке будуть запущені в роботу вже 2011 року, електронне самоврядування, "електронний університет", системи обліку комунальних платежів, пільг, компенсацій, субсидій.

Реклама:

"Одне з головних сьогодні завдань, які ми вирішуємо за дорученням президента, це демонтаж бюрократичної системи і одночасно корупції, захистом в ній. Інформаційні цифрові технології дозволять звести до мінімуму спілкування громадянина з чиновником і мінімізують вплив чиновника в різних сферах життя", - наголосив глава уряду.

На його думку, єдина електронна база даних усуне "принизливі черги" за різними довідками в різних установами.

"Нові технології відкриють абсолютно нові можливості для наших людей, такі як дистанційне навчання, медичні телекомунікаційні послуги вищого рівня", - додав він.

Також Азаров сподівається, що за допомогою високих технологій вдасться до Євро-2012 зменшити кількість заторів у Києві на 20%.

"Для себе я бачу завдання - протягом 2011-2012 років повністю реалізувати концепцію інформатизації економіки і соціальних процесів", - підсумував прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!