Профспілки хочуть контролювати обговорення пенсійної реформи

Вівторок, 28 грудня 2010, 12:52

Національний форум профспілок (НФПУ) звернувся до уряду із пропозицією залучити профспілки до Всенародного громадського обговорення змін у системі пенсійного забезпечення.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу організації.

Згідно із повідомленням, у профспілках вітають рішення уряду про проведення громадського обговорення проекту закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" і пропонують обговорити основні механізми і принципи пенсійної реформи, які забезпечать її дієвість.

"Відповідь, яка надійде нам від Кабінету міністрів, покаже, наскільки щирими є заяви влади почати громадське обговорення пенсійної реформи. Ми сподіваємося, що при впровадженні пенсійної реформи не буде повторений принцип, який мав місце при прийнятті Податкового кодексу, коли влада намагається "протягнути" закон, який вигідний тільки їй, але не вигідний суспільству і конкретному працівникові і пенсіонеру", - зазначив голова НФПУ Мирослав Якібчук.

Реклама:

Як відомо, уряд вніс до парламенту законопроект, яким пропонується підвищити нормативну тривалість страхового стажу для призначення пенсії за віком у мінімальному розмірі з 20 років для жінок і 25 років для чоловіків до 30 і 35 років відповідно.

Крім того, уряд пропонує поступово підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців, починаючи з 1 лютого 2011, а для чоловіків, що працюють на державній службі, - до 62 років з 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: