Жеваго і Міттал позмагаються за найбільший меткомбінат Болгарії

Вівторок, 28 грудня 2010, 10:36

Новий власник найбільшого металургійного комбінату Болгарії - Kremikovtzi - буде визначений 7 лютого 2010 року.

Попередні дві спроби провалилися, тому що не знайшлося охочих, купувати Kremikovtzi за тією ціною, яку запропонували болгарські чиновники, нагадує газета "Дело".

Як відомо, перший аукціон із продажу болгарського металургійного комбінату, який був призначений на 13 вересня, не відбувся через відсутність пропозицій. За підприємство було запропоновано заплатити 377 млн. доларів.

Про намір придбати комбінат в кінці липня заявляла Vorskla Steel Bulgaria, яка належить основному акціонеру гірничорудної компанії Ferrexpo Костянтину Жеваго.

Реклама:

"Ми будемо брати участь в публічному тендері з продажу активів комбінату", - зазначив тоді виконавчий директор болгарської Vorskla Віктор Дем'янюк, зазначивши, однак, що Kremikovtzi - "це розвалюха, яка продається за ціною "Мерседеса".

Друга спроба продати меткомбінат відбулася 5 листопада. При цьому стартова ціна активу була знижена на до 323,3 млн. доларів.

Проте, і така знижка не привернула увагу потенційних покупців.

Як обіцяють організатори аукціону, 7 лютого запропонована ціна буде опущена ще нижче - до 265,73 млн. доларів.

Крім компанії Костянтина Жеваго, у тендері з продажу комбінату може взяти участь найбільший металургійний холдинг у світі ArcelorMittal Лакшмі Міттала.

Іще в 2008 році ArcelorMittal був зацікавлений в покупці Kremikovtzi. До того ж, нині більша частина акцій комбінату належить Global Steel Holdings Limited, власником якого є брат Лакшмі Міттала - Прамод.

Kremikovtzi - металургійний комбінат з проектною потужністю 2,2 млн. тонн гарячекатаного прокату на рік. Він є найбільшим металообробним підприємством Болгарії.

Виробляє листовий, сортовий прокат, феросплави, коксохімічну продукцію. Велика частина продукції заводу експортується до Туреччини, Греції та Італії, але деяка її частина споживається і на внутрішньому ринку країни.

Основним акціонером болгарського комбінату є Прамод Міттал. Йому належить близько 71% акцій підприємства, 25% - у власності держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!