Васадзе припиняє виробництво "Славути"

Вівторок, 21 грудня 2010, 13:53

Запорізький автомобільний завод - ЗАЗ, що входить до корпорації "УкрАвто", в січні 2011 року має намір зняти з виробництва автомобілі "Славута" - ЗАЗ-1103 і "Таврія-пікап" - ЗАЗ-110557.

Випуск автомобілів припиняється з урахуванням нерентабельність у зв'язку зі скороченням попиту.

"Ухвалено рішення з метою ефективної роботи обладнання та економічної доцільності зняти з виробництва "Славуту" і "Таврію-пікап", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" віце-президент корпорації "УкрАвто" В'ячеслав Поврозник.

Він нагадав, що раніше рішення про зняття з виробництва цих автомобілів вже приймалося, але потім, з урахуванням деякого сплеску попиту на дешеві автомобілі на тлі фінансової кризи було прийнято рішення зберегти їх виробництво.

Реклама:

"Але сьогодні ми вважаємо, що випускати ці автомобілі не має сенсу. Крім того, цим рішенням ми відповіли на всі критичні питання, чому ми до цих пір виробляємо "Славути ", - зазначив Поврозник.

При цьому він додав, що обсяги, в яких випускалися "Славута" і "Таврія-пікап", будуть покриті іншими моделями, "в цьому жодної проблеми немає".

Корпорація "УкрАвто" продовжить реалізацію цих автомобілів у своїй дилерській мережі.

За словами Поврозника, для забезпечення інвалідів у рамках держпрограм корпорація буде пропонувати автомобілі "Сенс" і "Ланос" в "дешевому" виконанні.

"Такий автомобіль не набагато дорожче, але, безумовно, краще за всіма характеристиками", - зазначив віце-президент.

У 2008 році ЗАЗ зняв з виробництва тридверну модель автомобіля "Таврія".

 ЗАЗ контролюється Українською автомобільною корпорацією Таріела Васадзе . 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: