Литвин вказав на проблемні моменти бюджету-2011

Вівторок, 14 грудня 2010, 14:15

Голова Верховної ради Володимир Литвин попросив Бюджетний комітет разом з урядом уважно підійти до підготовки проекту державного бюджету до другого читання, звернути увагу на найбільш актуальні потреби у сфері освіти, культури, охорони здоров'я, а також соціально незахищених верств населення.

Щоб чітко прозвучало, що в цьому році буде зроблено і що держава гарантує на наступний, 2012-й рік", - підкреслив Литвин, якого цитує агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Також спікер попросив членів комітету і уряду "прибрати з проекту закону про держбюджет все те, що суперечить Бюджетному кодексу і Конституції України ... окремо подивитися на Київ, про що говорили народні депутати".

"Виступи народних депутатів підтвердили очевидне: бюджет непростий... утім, як і всі попередні бюджети. Очевидно, нам потрібно демонструвати не боротьбу з вітряними млинами, а реалістичний підхід до того, щоб доопрацювати в необхідному плані проект бюджету для того, щоб він заклав якісний фундамент для наступного періоду розвитку України", - зазначив він.

Реклама:

"Зрозуміло, що нам, потрібно витерпіти, і про це говорили депутати, але ми повинні терпіти всі разом, і люди. Тому в нас буде розглядатися закон про внесення змін до пенсійного законодавства, де мова буде йти про впорядковування пенсій. Буде розглядатися закон сьогодні о 16:00 про внесення змін до Бюджетного кодексу та інших законів, де також ідеться про те, щоб усе привести у відповідність. Давайте будемо принципово розглядати ці питання і приймати відповідні рішення", - підкреслив Литвин.

Як повідомлялося, Верховна рада у вівторок 275 голосами прийняла за основу проект закону "Про Державний бюджет України на 2011 рік".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!