Україна хоче енергетичного паритету з ЄС

П'ятниця, 10 грудня 2010, 19:16

Європейський Союз перегляне свої позиції з енергетичного питання в рамках переговорів з Києвом щодо зони вільної торгівлі.

Про це заявив заступник міністра економіки Валерій П'ятницький у п'ятницю в Брюсселі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Після закінчення чергового раунду переговорів щодо зони вільної торгівлі України-ЄС, П'ятницький повідомив, що до наступного раунду ЄС врахує зобов'язання України в рамках членства в Енергетичному співтоваристві.

За його словами, пропозиції, які в даний час в енергетичній сфері позначила європейська сторона, передбачають зобов'язання, "в односторонньому порядку" забезпечують "комфортні умови для європейців".

Реклама:

П'ятницький зазначив, що після вступу до Енергетичного співтовариства Україна вже взяла на себе зобов'язання, обов'язкові до виконання.

"Питання полягає в наступному: або в нас є достатня правова база для співпраці у сфері енергетики, і якщо це так, то ми на цьому завершуємо (переговори з цього питання)", - пояснив він.

"Якщо ні - то відсутні елементи ми відображаємо в угоді про зону вільної торгівлі, але тільки на умовах паритетності. Угода, в якій є односторонні зобов'язання - не цікаво", - підкреслив чиновник.

За словами П'ятницького, сторони досягли домовленості, що черговий раунд переговорів Україна-ЄС щодо зони вільної торгівлі відбудеться на початку лютого 2011 року, а потім - на початку квітня 2011 року.

Він повідомив, що в ході минулого раунду сторони обговорили питання тарифів, послуг, фітосанітарних норм, технічного регулювання.

П'ятницький також підтвердив, що в основному досягнуті угоди щодо розділу про державні закупівлі.

За його словами, сторони домовилися реалізовувати так званий план дій з тим, щоб вже почати роботу над розділом щодо державних закупівель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!