Підприємці нагадали, що їм потрібен новий Податковий кодекс

Середа, 1 грудня 2010, 15:46

Підприємців не влаштовує вето президента на окремі частини Податкового кодексу, прийнятого в парламенті, тому вони вимагають розробки повністю нового варіанту кодексу.

Також завтра, 2 грудня, підприємці обіцяють зібратися на масовий мітинг на Майдані Незалежності в столиці, повідомляє УНІАН.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомили представники Центрального штабу порятунку українського підприємництва.

Так, прес-секретар штабу Святослав Швецов відзначив, що "накладено не вето, а Податковий кодекс з поправками, внесеними Адміністрацією президента, спрямований знову до Верховної ради, і фактично це не є вето".

Реклама:

"Наша вимога до Президента - повне вето - не знімається. Воно так само актуально", - підкреслив він.

За словами Швецова, група осіб, уповноважених для переговорів від підприємців, 25 листопада в Адміністрацію президента і 28 - до Міністерства фінансів подали документи, які говорять про те, що близько 200 статей Податкового кодексу, тобто більше половини, потребують змін.

"Документ, у якому половина статей потребує змін, - потрібно розробляти з нуля. Ніякими поправками це не змінити", - підкреслив представник Штабу порятунку підприємництва.

При цьому він зазначив, що акція підприємців є цілком аполітичною.

"Але при цьому спостерігаються спроби різних політичних сил вплинути на цей процес і розколоти, особисто з боку влади, ряди протестуючих різними заявами і провокаціями", - стверджує він.

"Ми заявляємо: ніякого розколу немає. Є національно-координаційна рада підприємців і є групи організаторів, які висувають одні і ті ж вимоги з 22 листопада: це вето президента на Податковий кодекс, повернення його у ВР і скасування парламентом Податкового кодексу. Це створення змішаної експертної групи та розробка повністю нового документа", - зазначив Швецов.

У роботі прес-конференції взяли участь представники переговорної групи від Центрального штабу порятунку підприємництва Юрій Єременко, Євген Шаповаленко, Володимир Дорош, які заявили про свою "непохитної і монолітною позиції".

"Ми рухаємося в напрямку вето і рухаємося в напрямку покарання винних. Жодні деструктивні моменти нас з цього шляху не звернуть", - заявили вони.

"Якщо зараз якісь заяви окремих особистостей десь відбуваються, що ніби хтось веде якісь переговори - це лише особиста ініціатива і деструктив", - сказав Єременко.

Він також нагадав, що підприємці наполягають на відставці авторів Податкового кодексу.

Перш за все, за словами учасників прес-конференції, це повинно торкнутися віце-прем'єра Сергія Тігіпка та голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського.

Дорош, який є керівником інформаційного центру Штабу порятунку, зі свого боку зазначив: "Місто Свободи" на Майдані стоїть, і буде стояти до тих пір, поки ми не переконаємося, що новий Податковий кодекс таки почне розроблятися. Ми наполегливо рекомендуємо бюджет-2011 формувати на старій податковій базі".

Він повідомив, що свої вимоги підприємці мають намір оголосити завтра на мітингу.

За його інформацією, збір призначений на 10.00. Передбачається, що на Майдані зберуться кілька десятків тисяч чоловік.

Під час прес-конференції представники підприємців також заявили про тиск з боку правоохоронних органів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!