Уряду не слід нарощувати присутність держави в проблемних банках - банкір

Неділя, 7 листопада 2010, 18:54

Кабміну слід відмовитись від нарощування присутності держави в Надра Банку, Укргазбанку і Родовід банку, збільшуючи їх уставні фонди шляхом докапіталізації.

Таку думку висловив голова ПАТ "Форум" Ярослав Колесник у програмі "Реальна економіка" в ефірі телеканалу UBC.

"Абсолютно переконаний в тому, що недоцільно надалі нарощувати присутність держави в цих банках, збільшувати їхні статутні фонди", - сказав він.

Колесник додав, що з початком фінансової кризи рефінансування банків державою було важливим кроком, оскільки це був факт стабілізації банківської системи і висловлення позиції держави щодо кризової ситуації на ринку.

Реклама:

"Це було логічно і розумно, інша справа, що взяли під контроль, але ефективно не управляли і не управляють на сьогодні", - резюмував банкір.

Окрім цього, Колесник додав, що більшість банків зараз акумулює кошти на рахунках НБУ.

"Банки в очікуванні того, що хтось іще раз прийде і скаже віддати депозит, тому на всякий випадок банки кладуть кошти у загашник. Але це призводить до того, що банки недоотримують звичайну прибутковість, як це було раніше", - сказав гість програми.

Ділова програма "Реальна економіка" - щотижневе аналітичне ток-шоу, присвячене основним подіям та проблемам економіки України.

Програма готується продакшн-студією "Реальна економіка" спільно з інтернет-виданням "Економічна правда".

Прем`єра програми - щосуботи о 20.45 на телеканалі UBC, повтори програм - з неділі по п'ятницю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!