Китай побудує електростанцію в Криму

Четвер, 4 листопада 2010, 10:10

Китай має намір побудувати у східній частині Криму парогазову електростанцію, під будівництво якої планують відвести ділянку площею 25 га.

Про це ішлося на зустрічі першого заступника міністра паливно-енергетичного комплексу Криму Ігоря Зосимова з представниками Китайської національної корпорації машинобудівної SINOMACH, компанії з експорту та імпорту машин і устаткування Китаю CMIC, Хуа Донського електро-проектного інституту, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Парогазова електростанція буде побудована в місті Щолкіно Ленінського району АРК на базі недобудованої атомної електростанції.

"Уряд автономії зацікавлений в реалізації даного проекту, який дозволить дати потужний імпульс для розвитку Східного регіону", - підкреслив Зосімов.

Реклама:

Зі свого боку китайська сторона підтвердила свою готовність до співпраці при будівництві об'єкту.

Замовником даного проекту є Міністерство палива та енергетики України, а китайська сторона - генеральним підрядником.

Під час свого першого візиту представники китайських компаній висловили бажання ознайомитися із необхідними для роботи матеріалами і обговорити із кримськими фахівцями технічні питання щодо адаптації проекту на території кримського півострова.

Після відвідин передбачуваного місця будівництва об'єкта кримські та китайські профільні організації та служби приступлять до розробки проекту будівництва парогазової електростанції. Як повідомлялося, 2 вересня 2010 року в рамках державного візиту президента Віктора Януковича до Китайської Народної Республіки були підписані документи про співпрацю двох сторін у різних сферах, у тому числі угода про будівництво парогазової електростанції в місті Щолкіне в Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: