Депутати спробують заборонити віддавати Фірташу кошти міжнародних фінустанов

Середа, 3 листопада 2010, 08:59

Верховна рада на засіданні у середу розгляне законопроект №7080 "Про енергетичну безпеку", яким пропонується заборонити Кабінету міністрів використовувати бюджетні кошти й кошти, надані міжнародними фінансовими організаціями, для погашення боргів перед компанією "РосУкрЕнерго".

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на порядок денний парламенту.

Перед тим як ухвалити рішення щодо законопроекту №7080, Рада розгляне ратифікацію Договору між Україною і Європейським інвестиційним банком про співробітництво й діяльність постійного представництва банку в Україні.

Крім цього, парламент розгляне законопроект про компенсації гірникам за сплату компослуг і зміни в деякі закони з вдосконалення державного регулювання безпеки продукції.

Реклама:

Як повідомлялося, 15 вересня Генеральна прокуратура звернулася в Господарський суд Києва із позовом, яким просить визнати недійсними договори купівлі-продажу 11 млрд. кубометрів природного газу, що перебував у підземних сховищах України, укладені 20 січня 2009 року між НАК "Нафтогаз України" і російським "Газпромом".

Тепер в українських судах іде легалізація рішення Стокгольмського арбітражу щодо повернення НАКом 12,1 млрд. кубометрів газу компанії "РосУкрЕнерго".

8 червня Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма зобов'язав "Нафтогаз" повернути "РосУкрЕнерго" 11 млрд. кубометрів газу й надати додатковий обсяг газу в розмірі 1,1 млрд. куюометрів як неустойку за порушення умов контракту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!