Нові податки вб'ють спрощену систему оподаткування

Неділя, 28 листопада 2010, 19:41

Найбільш болючішим питанням для підприємців є 14 розділ Податкового кодексу, який стосується спрощеної системи оподаткування.

Про це у програмі "Реальна економіка" в ефірі телеканалу UBC заявив голова ВГО "Союз захисту прав підприємництва" Сергій Доротич.

"Відповідно до зазначеного розділу фактично спрощена система оподаткування вбивається. Вилучаються види діяльності, які до цього часу були запровадженні, впроваджується введення касових апаратів, запроваджується система ведення звітності витрат. Все це унеможливлює роботу підприємця", - сказав співрозмовник програми.

"Залишається два варіанти: йти в тінь, або йти на Майдан", - додав Доротич.

Реклама:

В свою чергу, депутат в ПР Інна Богословська заявила, що "під час розробки Податкового кодексу взагалі не було дискусії з підприємницьким середовищем".

"14 розділ зараз виглядає куцо і не пропрацювало", - зазначила "регіоналка".

Доротич нагадав, "зібрані нами зауваження з усіх куточків Ураїни викладені нами на трьох сторінках і були передані у свій час і до Кабміну, Верховної ради і до Адміністрації президента".

Нагадаємо, координаційна рада протестуючих підприємців на своєму засіданні в неділю, 28 листопада, прийняла рішення не обговорювати з Кабінетом міністром ніяких поправок до Податкового кодексу й вимагати винятково вето президента.

Ділова програма "Реальна економіка" - щотижневе аналітичне ток-шоу, присвячене основним подіям та проблемам економіки України.

Програма готується продакшн-студією "Реальна економіка" спільно з інтернет-виданням "Економічна правда".

Прем`єра програми - щосуботи о 20.45 на телеканалі UBC, повтори програм - з неділі по п'ятницю.      

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!