В Раді уже чекають на кодекс від президента

Вівторок, 23 листопада 2010, 18:45

Віце-спікер Микола Томенко прогнозує, що 30 листопада у Верховній раді першим питанням буде винесено питання щодо Податкового кодексу.

На його думку, влада виявилася не готова до суспільного протесту проти нового Податкового кодексу, який спрямував свій "головний удар" проти малого бізнесу і фактично залишив податковий статус-кво для великого.

Він зауважив, що спроба через псевдо-фахові дискусії переконати, що це реформаторський документ та, водночас, повне ігнорування очевидних пропозицій та поправок, що їх пропонувала опозиція, залишає президенту лише один реальний варіант дій.

"Після того, як документ надійде президенту, він поверне його до Верховної ради з низкою застережень, які стосуватимуться більш ліберальних підходів в частині пільгового оподаткування тих, хто працює на єдиному податку", - цитує Томенка його прес-служба.

Реклама:

Віце-спікер вважає цілком зрозумілим, що, за таких обставин, Верховна рада зобов'язана буде невідкладно повернутися до розгляду питання Податкового кодексу в контексті можливих змін, що їх запропонує президент.

"Наскільки підприємці сприймуть ці пропозиції і зупинять акції протесту - буде залежати від радикальності змін, які будуть запропоновані Верховній раді", - наголосив він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!