BP продає активи росіянам

Понеділок, 4 жовтня 2010, 15:32

Нафтовий гігант BP має намір продати своєму російському партнерові стратегічні активи, щоб зібрати кошти на покриття зростаючих витрат на ліквідацію наслідків витоку нафти в Мексиканській затоці.

Зокрема, рада директорів BP вирішила почати переговори з ТНК-BP стосовно продажу активів у Венесуелі, В'єтнамі та Алжирі загальною вартістю 3 млрд. фунтів стерлінгів, пише NEWSru.com.

Цей крок знаменує собою поворот на 180 градусів для нового виконавчого директора BP Роберта Дадлі, який у 2008 році, в якості директора ТНК-BP, всерйоз посварився зі своїми російськими колегами, оскільки заперечував проти їхніх міжнародних амбіцій.

Але, оскільки збитки від аварії Deepwater Horizon продовжують наростати, Дадлі необхідно зібрати кошти, що переконують інвесторів, що компанія в змозі витримати бурю.

Реклама:

Відзначимо, що британська нафтова компанія BP на ліквідацію наслідків розливу нафти в Мексиканській затоці, однією з наймасштабніших катастроф в історії нафтовидобутку, витратила на кінець вересня 11200 млн. доларів.

Поточна сума включає в себе вартість ліквідації наслідків розливу, вартість будівництва додаткових "розвантажувальних" свердловин, герметизації аварійної свердловини, гранти прибережним країнам і виплати за позовами.

До компанії вже подано більше 86 тис. позовів, при цьому обсяг вже здійснених виплат по 44 тис. з них перевищила 806 млн. доларів.

Крім того, в документі компанії говориться, що BP внесла в якості застави в спеціально створений після витоку нафти 20-млрд. фонд частину своїх активів в Мексиканській затоці, включаючи нафтові і газові платформи Thunder Horse, Atlantis, Mad Dog і Great White.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: