Документи 2007-го та I кварталу 2008 року не збереглися - Данилишин

Четвер, 28 жовтня 2010, 11:59

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин заявляє про зникнення документів процедур держзакупівель 2007-го та першого кварталу 2008 року.

Про це Данилиш пише в своїй статті "Я вірю в правову систему України", опублікованій на "Економічній правді".

"Підкреслюю: жодного документа про процедури 2007-го та особливо І-го кварталу 2008 року не збереглося. Чому це не розслідує Генеральна прокуратура? Я неодноразово порушував питання: де ці документи? Зараз, напевно, щоб їх не шукати, роблять в усьому винним мене", - пише екс-чиновник.

"Мінекономіки розглядало тільки скарги на ті тендери, які проходять в інших міністерствах та відомствах. Розглядало також листи і в разі обґрунтованої необхідності давало погодження на безтендерну, в одного учасника, закупівлю товарів, робіт і послуг", - повідомляє він.

Реклама:

Данилишин зазначає, що у 2007 році, в часи існування Тендерної палати, з одним виконавцем було проведено закупівель на суму 133 млрд. гривень, або 52,7% всіх закупівель.

"Якщо в першому кварталі 2008 року, коли у Верховній раді діяла комісія з закупівель, лише за два місяці було проведено держзакупівель на 61,3 млрд. гривень, або 77% всіх закупівель, то починаючи з квітня 2008 року мені вдалося суттєво зменшити частку цих закупівель", - розмірковує Данилишин.

"Наприклад, у II-IV кварталах 2008 року таких закупівель було лише 21,7% відсотки, а 2009 року - 28,4%", - констатує він.

Данилишин повідомляє, що з цих закупівель близько 70% були закупівлею вугілля для створення його державного запасу.

"Тобто якоїсь моєї персональної участі чи зацікавленості у цьому немає. І навіть така постановка питання є некоректною, оскільки я безпосередньо з учасниками торгів не контактував", - підкреслив міністр уряду Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!